Μέλος της

Αθλητικός Όμιλος Νικηφόρος Πήγασος

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ  ΟΜΙΛΟΣ  ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΠΗΓΑΣΟΣ

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΠΗΓΑΣΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΦΡΑΓΚΙΑΔΩΝ 4-6, 18536 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ο Σύλλογος δημιουργήθηκε το 2014 στα Μέγαρα Αττικής. Τον Σεπτέμβριο του 2016 μετέφερε την έδρα του στον Πειραιά επί της οδού Φραγκιαδών όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα. Είναι ενεργό μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αυθεντικού Ταεκβοντό, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Τεχνών Αυτοάμυνας, της Παγκόσμιας Ένωσης Προπονητών Μαχητικών Αθλημάτων και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ταεκβοντό για ΑΜΕΑ, ενώ αποτελεί επίσημο εκπρόσωπο του Πολιτιστικού Οργανισμού ΑΜΕΑ Μακεδονίας Θράκης «Εσαεί Εν Ροή». Έχει συμμετάσχει σε πολλές διοργανώσεις των ανωτέρω Ομοσπονδιών και συμμετέχει ως συνδιοργανωτής κάθε χρόνο στις εκδηλώσεις που γίνονται στην Ευρωπαική εβδομάδα Αθλητισμού Be Active υπό την αιγίδα της ΓΓΑ. Στο ενεργητικό του υπάρχουν οι διοργανώσεις του 1ου Σεμιναρίου και Εκπαιδευτών και Βοηθών ITF Taekwondo και του Διεθνούς Συνεδρίου με τίτλο « Επιστήμη και Αθλητισμός για ΑΜΕΑ» υπό την αιγίδα της World Trainers Association και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για ΑΜΕΑ.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Κοτρίδης Νικηφόρος γεννήθηκε το 1972 στην Θεσσαλονίκη. Είναι  Αξιωματικός ε.α ΕΔ. Ασχολήθηκε με το Τάε Κβον Ντό (ITF & WTF) από το 1987, με πρώτο δάσκαλο τον Μάστερ Παύλο Μπαζούκα. Από τον Οκτώβριο του 2014 κατέχει τον 4ο βαθμό δασκάλου στο ITF Taekwondo και τον 3ο βαθμό δασκάλου στο WTF Taekwondo. Από το 1994 εως το 2000 υπήρξε μέλος των Ομάδων Taekwondo και Καράτε της Πολεμικής Αεροπορίας και συμμετείχε στα Πρωταθλήματα ΕΔ και ΣΑ όλων των ανωτέρω ετών. Μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα του ως αθλητή ήταν η πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Shito Ryu Karate το 1999 ως αθλητής του Συλλόγου Θεοκλής ο Χαλκιδεύς και η συμμετοχή του στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Karate. Η προπονητική του πορεία στο Taekwondo ξεκίνησε το 2004 στον Αθλητικό Σύλλογο Taekwondo Χαλκίδας με τον οποίο αθλήτρια του κατέκτησε την δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντο.Στην συνέχεια το 2014 τον Μάρτιο ως μέλος και προπονητής του ΑΟ Κομαίου διοργάνωσε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων της Αθλητικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό Ελλάδος στα Μέγαρα Αττικής και από τον Σεπτέμβριο του 2014 είναι προπονητής του ΑΟ Νικηφόρος Πήγασος, με τον οποίο προπονεί αθλητές ITF Taekwondo στην Ελλάδα και WTF Para Taekwondo (καλοκαιρινό πρόσθετο πρόγραμμα Ελληνοαμερικάνων και Αμερικάνων αθλητών) που συμμετέχουν στο Παναμερικανικό Πρωτάθλημα για ΑΜΕΑ της USAT.

Οι επίσημες πιστοποιήσεις του είναι οι κάτωθι:

 • Επίσημος Εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ταεκβοντο για  ΑΜΕΑ  στην Ελλάδα.
 • Αναγνωρισμένος  Προπονητής από την Ελληνική Ομοσπονδία Tae KwonDo.
 • Κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Προπονητή Tae Kwon Do από την ΓΓΑ. (Αρ Αδ. Ι 832)
 • Πιστοποιημένος  Εκπαιδευτής ΑΜΕΑ από την International Special Needs TaeKwon Do Federation μέσω του προγράμματος Special Needs Τaekwondo Coaching.
 • Αναγνωρισμένος Διεθνής Προπονητής από την United States Association of Tae Kwon Do  (USAT Member Id Number: 999768836)
 • Εισηγητής των προγραμμάτων ΟΑΕΔ/ΛΑΕΚ στο Τμήμα Επαγγελματιών Αθλητών –Προπονητών, εγγεγραμένος στο Μητρώο Εθνικών Εκπαιδευτών. (AM 48839)
 • Πιστοποιημένος εκπαιδευτής δράσεων  απο το Υπουργείο Παιδείας
 • Αναγνωρισμένος προπονητής από την Παγκόσμια Ένωση Προπονητών Μαχητικών Αθλημάτων WTA
 • Εκπαιδευτής Αυτοάμυνας από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Τεχνών Αυτοάμυνας (ΠΟΕΤΑ).
 • Εκπαιδευτής Ενηλίκων με καταχωρημένες 9000 ώρες διδασκαλίας σε σχολεία της Πολεμικής Αεροπορίας και διεξαγωγή σεμιναρίων σε πολίτες και 1000 ώρες διδασκαλίας σε άτομα με αυτισμό.
 • Επίσημος Εκπρόσωπος της ΜΚΟ Εσαει Εν Ροή επί θεμάτων Αθλητισμού ΑΜΕΑ.
 • Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στην Ειδική Αγωγή και πιστοποιήσεων γλωσσικής επάρκειας στην  Αγγλική και Γαλλική γλώσσα.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σκριβάνου Άννα – Πρόεδρος
Σκριβάνος Ευστράτιος – Αντιπρόεδρος
Σκριβάνος Εμμανουήλ – Γενικός Γραμματέας
Ασφή Θεώνη – Ταμίας
Κοτρίδης Δημήτριος – Μέλος

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Τα στοιχεία επικοινωνίας μας είναι:

Τηλέφωνο σταθερό: 2114099905
Τηλέφωνο κινητό: 6948464402, 6943874989
E-mail : pegasostkd@gmail.com, pegasositf@gmail.com